Villa Cimbrone’s frodige hage

Her er en av de villaene som jeg anbefaler å besøke når man er i Ravello eller er i nærheten av Amalfi. Sett av noen timer og utforsk den frodige hagen til Villa Cimbrone. 

Man kan bruke kartet man får til å besøke de forskjellige plassene hvor man finner statuene som er i hagen og lese om historien bak de. Det er mye gamle statuer, kunst og religiøse objekter som står ved inngangen av hagen til høyre når man kommer inn og ellers rundt om (bruk gjerne kartet).

Det er en fin balkong hvor man ser den fantastiske utsikten. Ta også turen ned til iskremkiosken under for å gå ut på den lille balkongen der. Man kommer veldig tett på stupet ned!

Bildet under til venstre er fra restauranten til luksushotellet, Villa Cimbrone Hotel. Restauranten heter Il Flauto di Pan og tar imot gjester som ikke bor på hotellet også. Selv om man ikke skal spise der anbefaler jeg å ta tur innom og se på det fine interiøret og resten av restauranten. Vi fikk litt for dårlig tid til å spise der denne gangen, men det var herlige omgivelser så hvis man har tid er det sikkert veldig fint å ta en pause der.

Hagen har så mange fine partier og selv om vi kom på slutten av sesongen så var det helt fantastisk nydelig med alle plantene og blomstene. Hvis du skal til Italia off season så sjekk på nettet først om de har åpent.

Man får mye inspirasjon til hva man kan finne på selv når den tid kommer med hage og sånn. Men sånne gjennomganger og sitteområder som dette skaper en helt unik look. Ikke så mye av det i norge tenker jeg. Desto gøyere å ha noe slikt selv da. Jeg merker i hvert fall at jeg selv blir inspirert av de mange fine design mulighetene som middelhavskulturen byr på.