Vi besøker Scala og Ravello

Hvis du drar videre opp i høyden, over Amalfi så kommer du til mange små byer som skiller seg ut fra kystens tempo. De ligger i høyden etter at man kjører opp noen helt ufattelige veier, som er så svingete og bratte at turen opp dit er en reise i seg selv. Vi sov på et lite tettsted som heter Scala som er et rolig område med fantastisk utsikt over havet og Amalfi som ligger i bunn av fjellet. Vi sov rett ved en gammel kirke og dette var en av favorittstedene til Øyvind. Under ser dere bilde fra Scala (resten er fra Ravello).

På andre siden, på neste fjelltopp finner man Ravello. Et herlig lite sted som er endel større enn Scala, med mye historie og et absolutt must når man er i nærheten. Mye på grunn av de to hagene man kan besøke og den årlige musikkfestivalen som har vært der i en årrekke. Sett av tid til å besøke Villa Rufolo og Villa Cimbrone. Sistnevnte har også et luksushotell inne på området i villaen. Dette er de stedene med hage som jeg nevner, for det er de som først og fremst er hovedattraksjonene på villaene. De ha utrolig flotte og store hager som strekker seg over mange mål. Så sett av god tid for dette er som en pleiende pause midt i Italia’s velbesøkte kyst. 

 

På tirsdager pleier det å være marked nedenfor på en av de store parkeringsplassene. Og siden det var tirsdag så måtte vi sjekke ut det. Der solgte de klær, fisk, frukt, nøtter, planter, hårprodukter, sokker, you name it. Det var en god miks av mye forskjellig! Og det er jo veldig gøy å se hva som er på markeder, men det jeg liker aller best er bruktmarkeder og antikke gjenstander. Når man ser gammel historie. Men alltid gøy å se på hva slags mat og frukter som blir solgt.

Det er mange flotte villaer og restauranter i disse små bilfrie veiene. Ravello er blitt et veldig up and coming sted for brylluper og det er forståelig når det er så mange fine eiendommer man kan ha det på. Vi så også to bryllupsfotograferinger mens vi var her. Skikkelig romantisk å se på så vi måtte jo smugtitte litt bort på de fine parene!

Ravello er nok en av mine favorittplasser underveis her i Italia. For det er så fredelig, bilfritt, fin atmosfære, trange lange gater som leder til de forskjellige områdene. Det føles ikke tetttpakket av turister, bare helt fint og rolig. Det er mange katter i området her så jeg fikk brukt litt tid på kattekos også, og det gjør meg jo så glad. Det var malere i druehagen, frukthager med sitroner og belgfrukter, fantastisk arkitektur og mange lekre spisesteder. Jeg skulle gjerne vært lenger her, sånn som så mange andre steder her i Italia. Men dette var en veldig avslappende plass i en ellers så travelt land.