Varme kilder i Saturnia. Velkommen til Cascate del Mulino!

Dette er ganske så spesielt! For Italia overrasker meg hele tiden og denne gangen skulle jeg oppdage noe som jeg for alltid kommer til å elske. Nemlig varme kilder! Tenk at i kjære vakre Italia så har de det også (!). Vi reiste mot Toscana og Saturnia som har den mest kjente varme kilden i Italia. Den heter Cascate del Mulino og ligger i Saturnia, derfor den som oftest blir omtalt som det, kan vel være noe med at det bare er lettere å si.

Vannet holder 37 grader og føles utrolig godt! Det er så varmt og bølgene strømmer på som kommer utover i en liten foss, vannet danner deretter disse gropene som minner om badekar. Og det føles som man er på spa! Jeg elsker jo vann, og varmt vann, hallo I loooove it! Det er virelig det beste.

Jeg fikk det største smilet på hele turen. Jeg klarte ikke slutte. For denne varme kilden, som varmes opp av vulkaner (ja Italia har det også!), er noe av det beste jeg har opplevd. Det er grønt rundt hele plassen, med et stort jorde på fremsiden. man er liksom pakket bort fra biler, veier og sivilisasjonen. Men det var jo riktig nok ganske mange som var på samme plassen! Det skal jeg ikke noe annet om. Det er jo en veldig populær plass.

Vi var her i mange timer og koste oss. Jeg kunne ha vært her i mange fler! Men det er noe som er litt spesielt her, og det er lukten. Det er masse svovel i vannet og det dannes en type lukt. Jeg leste på nettet at det skulle være litt som egg, men helt ærlig så var det langt ifra så ille. Man legger litt merke til det helt i begynnelsen, men går over på fem min. Ikke ille i det hele tatt. Og det beste av alt, det er helt gratis her! Du kan bade så lenge du vil! Du trenger ikke betale for parkering som ruller og går heller. Så man kan være der hele dagen om man ønsker det.

Romerne har brukt stedet i årtusener til å bade og bruke vannet til datidens spa. For vannet skal ha helsefrembringende effekter og skal være sunt for deg. Et råd fra noen var å smøre seg med body lotion etter man har dusjet (for det må man etterpå) og et annet tips er å sette opp håret. Det kan bli litt tørt. Det ble noen ekstra runder balsam på meg den dagen. Det er mulig å låne dusj på stedet mot betaling, ellers er det andre spa fasiliteter i området som man også kan betale for å bruke. Det nærmeste tar litt over tohundre kr for inngang så kan man bruke dusj samtidig. Alt i alt, dette er noe av det beste jeg har opplevd. Varme kilder is my thing fra nå av! Gleder meg allerede til neste gang <3