Vi besøker det Det Skjeve Tårn I Pisa

Videre på vår reise så måtte vi selvfølgelig besøke Pisa! Øyvind har vært her før, men det er første gang for meg. Vi kom sent på kvelden så vi booket oss hotell og ladet opp til morgendagen. Pisa er en fin og egentlig ganske rolig by med vakre kanaler. Jeg måtte gå innom ett par butikker for å se etter en genser eller to for det er litt kjøligere her oppe jo mer vi kommer nordover. Så etter litt byvandring kom vi bort til en botanisk hage som jeg skal vise bilder av i neste innlegg.

Når vi kommer bort til Det Skjeve Tårn I Pisa så blir jeg helt satt ut over hvor skjevt det faktisk er! Det er helt uvirkelig og jeg blir egentlig bare stående å måpe! Som du kanskje skjønner når du ser på bildene over. Trappene inni er så slitte at det er kommet groper i dem! Men det mest morsomme er at du kjenner at hele tårnet går opp og ned på hver sin side når du går oppover. Veldig gøy! Det er kjempefin utsikt når du kommer på toppen og du kan se utover hele byen.

Vi tok også turen innom Cattedrale di Pisa. Den er helt spektakulær med så mye pynt, detajer og vakkert tak (som jeg ofte blir mest fascinert av). Det er så mye fine ornamenter og det er spennende å gå rundt i de forskjellige seksjonene og kikke. Utsiden er også utrolig vakker som du ser på bildet uder. Med forskjellige steintyper, marmor og farger.

Vi finner en plass med utsikt rett mot tårnet hvor vi spiser og koser oss. Faktisk en av om ikke den beste pizzaen på turen så langt! Mens vi sitter der blir det sakte, men sikkert kveld og himmelen får de vakre fargene igjen. Vi drar bort igjen en siste gang for å se området i kveldsmodus. Og det var noe av det fineste jeg har sett. Helt magisk og perfekt slutt på en kjempefin dag!