Vi ankommer Monterosso i Cinque Terré

Etter å ha startet vår reise i Nord Italia og utforsket Portofino gikk turen videre til Cinque Terré. Der ventet vår første landsby på denne destinasjonen, Monterosso al Mare. Vi ankom med tog fra nabobyen Levanto hvor vi hadde parkert bilen. For i Cinque Terre´er det ikke noe poeng og egentlig ikke mulig å bevege seg rundt med bil. Det man gjør her er å gå de flotte stiene som man kan ta når man betaler for Cinque Terré Card.

Med bare noen få dager på oss til å rekke alle de fem byene så måtte vi starte turen ganske raskt og med det i bakhodet at vi bare rekker to evt. tre overnattinger før flyet går hjem så gjør det at man får litt fart på bena. Derfor var det ensten litt synd at dette var første sted på vår lange gåtur siden det var så utrolig idyllisk her.

Ihvertfall så synes jeg Monterosso al Mare er en av de fineste og koseligste plassene av de fem. Når vi kom inn på torget var det mange munker, nonner og et lite band med en dame som spilte et vanvittig vakker fløytespill. Det var nok en slags minifestival der for alle spiste og koste seg, og det var en sjonglør som hadde forestilling foran ungene.

Den lille landsbyen er kjempevakker med mange små gater (som selvfølgelig er bilfrie), mange søte spisesteder, ett par vakre kirker rett ved siden av hverandre og har noen av de flotteste strendene. Vi tok et lite stopp før vi gikk videre for å starte selve gåturen til neste landsby, nemlig Vernazza.