Vår kjære Linnea er her!!! 30.08.2020

Endelig er kjære Linnea her! Å som vi har ventet…! Jeg trodde ting ville skje litt tidligere, men Linnea ble født 08:48 forrige søndag den 30.08.20. For allerede på fredagen når jeg var på sjekk på Ullevål Universitets Sykehus hadde jeg 4 cm åpning. Og legen strippet meg til 5 cm og sa at han var sikker på at jeg kom til å komme tilbake til sykehuset med rier om ett par timer og hvis ikke så satte han opp time på søndagen for at jeg skulle igangsettes med at de tok fostervannet. Jeg ble jo helt i ekstase og uendelig glad for nå virket det som om jenta vår endelig skulle komme og at hun skulle komme på egenhånd! Termindatoen vår var jo allerede den 19.08.20 (!) så det var godt over tiden for en som venter sånn som dette. Vi dro da hjem og slappet av, jeg duppet av på sofaen. Og etterhvert gikk timene. Ingenting skjedde. Så kom kvelden og fortsatt ingenting. Det samme med lørdagen og jeg følte meg litt trist eller i hvertfall litt nedfor over at det igjen ikke var nå det skulle skje. 

Fortsetter under bildene… <3

Etter at timene var begynt å gå over midnatt og jeg er oppe om natten for å tisse merker jeg at jeg tror det er noe mer “vann” enn normalt og ringer sykehuset. De sier at i forhold til mengden høres det ut som jeg skal bare ta det med ro og komme til timen min klokken 09.00 som avtalt og ringe hvis det skjer noe annet. Jeg ser i anropsloggen nå at jeg har ringt dem klokken 02:01 og 05:32 og det var her jeg fant ut at jeg skulle legge et stort håndkle i sengen. 05:59 ringer jeg igjen. Det som skjedde når jeg ringte her var at når jeg hadde lagt meg var det ikke lenge før jeg hørte, noe jeg trodde va to spark fra Linnea, men som var to «brak» hvor fosterhinnen sprakk (det er to hinner), og vannet fosset ut. NÅ var det fostervannet som gikk, helt klart!! 

Riene kommer raskt etter dette. Jeg tipper det var Øyvind som ringte kl. 06:04, men da er anopet avbrutt. Klokken 06:19 ringer Øyvind igjen. I mellomtiden her har jeg fått rier og min første startet kl. 06:08 hvor vi loggførte med appen Babytid. Jeg har aldri i mitt liv noen gang kjent en sånn enorm smerte! Jeg krabbet rundt på alle fire oppe i sengen og det var sikkert og visst at vi skulle opp til sykehuset med en gang. Men bare det å skulle få på seg klær og pakke de siste tingene som tannbørste osv. skulle bli krevende. Det var ca 4 fimunetter mellom riene som varte ca 1 1/2 minutt. Så ble det 3 minuttter mellom, så 2 minutter… Jeg har kommet meg til gangen, men ligger der nå og går rundt på alle fire mens jeg hyler av smerte. Vi komme ross i bilen og det er heldigvis bare 10 minutter til sykehuset. Vi ringer fra bilen 06:59 og jeg sier at Øyvind må komme inn NÅ for det er fødsel nå. De hadde sagt tidligere at han måtte vente ute til de visste at det var aktiv fødsel i gang. Noe jeg var helt sikker på da! 

Vi kommer frem og jordmor venter på utside med rullestol. Jeg sier at hun må slepe meg inn (bakover) for det er ikke sånne pedaler til å ha bena på. Jeg er ganske i ørska her, og blir spurt om noen corona spørsmål i hu og hast før vi får kommet oss inn igjen. Dette tok bare noen sekunder, så det gikk fint. Når vi kommer innenfor dørene igjen begynner riene og smerten er helt sinnsyk!! Jeg sier jeg må stå, jeg må gå jeg må bevege meg. Nei, nå er vi fremme du skal opp i sengen. Vi kommer inn i en heis og jeg har øyene lukket og dette er vel det siste visuelle jeg husker. En dame i heisen som jeg ser beina til før vi kommer ut av heisen og inn på fødestuen. Det føles som en lettelse å komme inn dit. Og Øyvind kommer rett etter fra å ha parkert bilen med all bagasjen vår (heldigvis) siden han ikke kunne dratt ut å hentet noe senere, uten å bli utestengt og bare kommet inn i besøkstiden, på grunn av corona. Fra sengen hører jeg at jeg har 9 cm åpning og det blir 10 mens jeg ligger der. 

Dette ble veldig detaljert. Men det er fint å se tilbake på og skrive det ned mens jeg husker det. Fødselen som er en styrtfødsel, varer ca 1 1/2 time og Linnea kommer til verden i det tidspunkt jeg skulle ha vært utenfor til gjennomgang av corona spørsmålene før timen min for igangsetting kl. 09.00. Det er helt sprøtt og jeg er så uendelig glad for at hun kom på egenhånd at de ikke måtte sette meg i gang <3 Vår lille engel er helt perfekt og vi er så uendelig forelska i denne perfekte skapningen. Vårt kjære barn. Vår kjære Linnea. 

Leave a Comment