Sightseeing i fine Trondheim

Jeg elsker jo Trondheim bare mer og mer for hver gang. Ikke bare bor moren til Øyvind rett i nærheten, men byen har jo så mye å by på. Så denne gangen satte vi av en hel dag til bare sightseeing i sentrum. Katedralen er jo noe av det flotteste vi har i Norge så den i seg selv gjør jo Trondheim spesiell. Men denne gangen har vi gått litt rundt der vi pleier, men også fått tid til å se på nye ting, som blant annet festningen, nye smågater, områder rundt byen og opp i høyden for noen flotte utsiktspunkter. 

I just love Trondheim more and more for each time we visit. Not only does Øyvind’s mother live nearby, but the city has so much to offer. So this time we set aside a whole day for just sightseeing in the city. The cathedral is one of the most beautiful monuments we have in Norway, so just that makes Trondheim special. But this time we have also had time to look at new things, including the fortress, new alleyways, areas around the town and up the hills for some great viewpoints.

Vi må jo selvfølgelig alltid få med oss bryggene ved Nidelvas utløp. De fargerike husene i Bakklandet, Tronheims gamleby og gå gjennom Lykkens Portal som det så fint heter. De fargerike paraplyene riktignok er tatt fra torget i byen. 

Nidarosdomen er jo helt spektakulær! Noe av det vakreste vi har i Norge. Her må vi alltid ta turen bortom for å se og denne gangen var det «Sommer i Borggården», et event med smeder, glasskunstnere og andre restaurerere som jobber med bla. nettopp det å restaurere på Nidarosdomen. 

Dette fantastiske utsiktspunktet ga oss en helt fantastisk solnedgang over vakre Trondheim. Dra opp til Kuhaugen Utkikkspost med noe godt å spise og bare nyt.

På festningen fikk vi masse informasjon om krigene som har herjet her i Norden. Og ikke minst var det et herlig sted for å nyte utsikten over byen. Veldig kjekt med selvutløser også 😉

Ellers har vi kost oss rundt om i områdene rundt Trondheim, som Tautra og sett på klosterruiner og spist deilig mat, kjørt rundt om til Dalbygda fra Malvik og sett på utsikten fra Høgberget på Skatval, sightseeing og piknik på Steinvikholm slott og besøkt Falstad Fangeleir for å nevne noe. 

Leave a Comment