Seiltur til Fjällbacka

Som jeg nevnte i forrige innlegg så er vi i Fjällbacka på svenskekysten. Vi har vært på seilbåten siden lørdag så nå er det på tide å dele noen bilder fra mitt favorittsted så langt på reisen. Nemlig denne lille søte kystbyen. På bildet over ser dere midten av sentrum og gjestehavnen som vi lå i. Det er en herlig liten småby som egentlig ikke er så liten. I hvert fall hvis man tar med de fine nabolagene i beregning. Noe av det beste med Fjällbacka er nettopp nabolagene. Det er så mange fine hus med søte hager, pyntede vinduer, skjell i hagene, blomster i alle former og farger. Det ser ut som om alle tar stor stolthet i å gjøre sitt bygg så fint de kan. Jeg som er så glad i å titte på hus har jo fått kost meg veldig med å vandre rundt her i disse trange gatene. 

Noe av det beste med Fjällbacka er nettopp nabolagene. Det er så mange fine hus med søte hager, pyntede vinduer, skjell i hagene, blomster i alle former og farger. Det ser ut som om alle tar stor stolthet i å gjøre sitt bygg så fint de kan. Jeg som er så glad i å titte på hus har jo fått kost meg veldig med å vandre rundt her i disse trange gatene. Vi har også vært på noen av fjelltoppene her og selv om de ikke er så veldig høye så har utsikten vært helt fantastisk. Anbefaler å gå opp på fjelltoppen som er bak kirken og den obligatoriske turen opp Kongsklippen (der Helvettesgapet fra Ronja Røverdatter er filmet). Det er fantastisk fin natur her og i år har det også vært ekstra mye røsslyng så det er fine lilla farger å se overalt.

Her ser dere flere bilder av hvordan de pynter opp hjemmene sine med flotte detaljer. Likte spesielt godt at de hadde limt på forskjellige skjell på porten og hadde hvite stener på bakken. De er flinke til å bruke lyse toner som gult og andre pasteller sammen med de andre hvitmalte husene her.