Portofino, Nord Italias svar på Amalfikysten

Portofino som er en kommune i hovedstaden Genova er som Nord Italias svar på Amalfikysten. Med de mange villaene i pastellfarger langs det glitrende vannet og den herlige naturen her oppe er det ikke rart man sammenligner. Portofino er kjent for sin pittoreske havn og historiske tilknytning til kjendiser og kunstneriske besøkende. Ja dette stedet har alltid vært et lukusriøst paradis alle vil besøke.

Å det er ikke rart med den vakre kysten sammen med de kjente pastellfargede byggene. Det er så vakkert å se på dem på rekke og rad ved siden av hverandre i kontrast til de gigantiske yachtene. her på den italienske riviera.

Det er mange steder man kan gå for å utforske området. Og jeg anbefaler å ta turen opp til kirken og videre utover de smale gangveiene som leder opp til Castello Brown (verdt inngangspengene) og videre utover mot piren. Kommer et eget innlegg etterpå fra Castello Brown som er et av stedene man bare må besøke, for det er en herlig villa med utrolig utsikt over Portofino! Bildet under er et av de jeg har tatt derfra.