Monterosso til Vernazza

Cinque Terré handler mye om disse fine stiene man tar fra by til by. Så her kommer noen bilder fra turen vår underveis til vår andre by for dagen, Vernazza. Det startet bra med noen trapper som tok oss opp i høyden. På stien møter vi noen få selgere som prøver å selge lokal vin og limonade. Vi hadde pakket med oss noen forfriskninger selv så det ble mest til å slå av en prat. Det var også ett par som spilte trekkspills som prøvde å få noen kr. Litt artig å plutselig møte på de midt i skogen.

Glad og fornøyd etter å ha kommet oss godt på vei. Her med utsikt til Monterosso i bakgrunnen. Det er terrassert oppover med vindruer så langt øyet kan se. Og under på bildet til høyre så ser dere et slags skjede. På det kjører et lite motorisert kjøretøy som man høster inn druene ved å ta med seg kasser de har plukket i. Tok litt tid før vi fant ut hva det var til.

Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore

Over ser dere vår planlagte reiserute i Cinque Terré.

Underveis kom vi også til noe litt uvanlig. Som dere ser på bildet over så var det satt opp plakater og gjerder rundt et katteområde. Disse kattene var tatt hånd om på den måten at de bodde der og man kunne mate de på morgenen med maten som sto der. Jeg elsker jo katter så ville jo selvfølgelig klappe disse også (slik som alle andre på turen). Men når den freste litt avsluttet jeg den tanken. Etterhvert nærmer vi oss målet og ser den vakre byen Vernazza titte frem.