Her starter Amalfikysten

Her kommer et lite bildedryss fra den fantastiske fine byen Sorrento, som leder inn til Amalfikysten. Anbefaler å bruke ett par dager her for det er så mange fine restauranter med utsikt fra klippen, fine smågater med butikker og boder, mange spisesteder, du finner alt mulig som er laget av og med sitroner. Det er nydelig gelato overalt, fine grøntområder, bilfrie områder (som alltid er bra), ja Sorrento har alt man kan ønske seg i en middelhavsby.

Vi har kost oss veldig her og vil tipse om noen spisesteder fremover i bloggen samt andre ting vi gjør underveis på vår Italiareise. Blant annet her og her tipser jeg om ting å gjøre i Sorrento. Se gjerne på Instagrammen min også (her), for bilder og stories (poster hypping der).

Malte fliser og keramikk i alle former og farger er også noe som går igjen her. Og det er noe som vil gå igjen i hele Italia, spesielt her nede ved Amalfikysten. Det er stor tradisjon med å bruke det til langt tilbake i tid, og det samme med mønstrene og stilene som har det gjenkjennelige middelhavs uttrykket. Ta turen inn i kirken som ligger i hoved-gågaten. Den ser helt magisk ut med alle de fine detaljene og takmaleriet i seg selv er helt utrolig. Tenk så mange fine kirker det er laget i hele Italia. De katolske kirkene er som regel alltid veldig utsmykket, noe som i vår tid gjør dem til mye besøkte rom ikke bare for det guddommelige, men for deres skjønnhet.