Fra Cinque Terré til Portovenere

Etter fantastiske Cinque Terré reiste vi videre tilbake retning Roma. Med en og en halv dag igjen hadde vi tid til å dra innom etter par steder til på veien. Så nest siste stopp på reisen denne gang ble Portovenere. En kjempesøt liten by som ligger mellom Cinque Terré og La Spezia. Vi hadde en lang kjøretur foran oss og ville benytte oss av dagslyset med litt sightseeing. Bildet over er fra utsikten vi fikk over Cinque Terré etter å ha hentet bilen igjen.

Vi hadde ikke så god tid så vi prøvde å være effektive. Så etter å ha parkert bilen gikk vi gjennom byen med de fargerike bygningene og opp mot kirken. Der fikk vi sett oss godt om før vi dro opp til en borg/ruin lenger opp. Der betalte man seg inn og fikk en utrolig fin utsikt over byen samtidig som man kunne se den gamle strukturen av bygget. Anbefaler det hvis man stopper innom her.

Etterpå gikk vi gjennom mer av baksiden av byen i trange små gater med søte butikker og spisesteder. Veldig hyggelig atmosfære her og pesto, olivenolje og citrusprodukter var til salgs sammen med noen andre små butikker med bla. skinn-artikler og smykker.

Så spiste vi en deilig middag og kom oss videre bort til bilen igjen. For nå skulle vi kjøre noen timer og neste stopp på reisen var et av min favorittsteder som vi skulle besøke igjen! Mer om det i neste innlegg <3