En grønn oase i Pisa sentrum

Midt i sentrum av Pisa finner du en kjempefin botanisk hage som heter Orto botanico di Pisa. Og det er noe som skiller seg ekstra ut nettopp med denne botaniske hagen. Foruten at det er mange frodige og store trær, fine blomster, palmer og busker i alle former og farger. Så er det museet her som skiller seg ekstra ut. For fasaden er satt sammen med skjell, koraller og steiner i skjønn harmoni. Jeg har sett noe som ligner når jeg bodde i London, på vei ut mot Stonehenge når jeg reiste dit så var det også hus som var helt dekket av skjell. De var kjempefine akkurat som dette!

Selv om vi kom litt off season i forhold til blomstring så var det mange flotte og fargerike blomster i hagen. Vi så mange arter vi ikke har sett før og det var til stor beundring å gå rundt i denne stille oasen midt i byen. Det er noe med Botaniske hager som senker pulsen og gir en helt egen ro i sjelen. Det er en helt fantastisk følelse. Spesielt når man er så mye på farten som vi har vært på denne turen er det ekstra godt å ta en pause fra rushet.

Over ser dere nærbilde fra museets inngang og skjell-fasade. Man ser forskjellige steintyper, skjell og koraller i lyse nyanser. Fkk lyst på et sånt lite hus selv dekket av havets skatter. Det er skikkelig unikt og vakkert å se på.

Inne i museet var det mye spennende fra gamle bøker om botanikk, utstillingsmodeller av plantearter og sopper, gamle plakater og utstoppede dyr samt koraller og skjell. Veldig fascinerende plass! 

Lenger ned ser dere noen bilder fra inne i museet og alle de gamle gjenstandene som var der. Føltes som man gikk tilbake i tid i historiebøkene med alle de gamle uttrykkene. Kjempegøy at de har bevart disse gamle tingene og ikke oppdatert til mer moderne visningsmetoder.