En av Amalfikystens mange perler

En av Amalfikystens mange perler som man møter på veien er blant annet byen Praiano. Her gjelder det å parkere bilen og ta bena fatt for å utforske byen. Her bør man starte med å dra innom kirken og se på den fine arkitekturen og ikke minst de vakre flisene som er på gulvet. Kirkene her har ofte fliser på noen av tårnene også som dere kan se på bildet over.

Flisene på gulvet i kirken var så dekorative at jeg endte opp med å ta sikkert 20-30 bilder til sammen, bare av de (!) Etter at man har besøkt den fine kirken kan man ta turen videre mot den gamle borgen, som nå har blitt et galleri og kunstverksted. Veldig fascinerende kunst som er der inne og en liten spiraltrapp som ikke føles helt trygg når man går opp. Men det er den, så gå opp.

Etter det kan man følge stien som går mot vannet for noen restauranter på veien og mer av den lille bebyggelsen videre ned mot havna. Vi spiste på Ristorante Franchino som har nydelig interiør og utsikt over stranden. Du kan lese mer om den her, det er et must å stoppe innom pga. utsikten. Bare se på det vanvittig turkise vannet. Helt fantastisk!

Etter en liten matbit fortsetter man ned mot vannet og går etterhvert under fjellet (!). De har fjernet noe av toppen eller bygget gulvet ytterst. Kult er det i hvert fall. På andre siden der ser du flere restauranter og hele stranden. Anbefaler å ta en dukkert her og kikke opp mot begbggelsen rundt. Utrolig fascinerende at de har bygget små samfunn overalt i Italia.

Utsikten fra den andre siden av bukta. Du ser veien øverst i bildet og til venstre på toppen der (lenger opp enn bildet viser) ligger Ristorante Franchino. Vannet var herlig som dere ser på bildet under så koser jeg veldig. Har alltid elsket å svømme, spesielt under vann. men siden det er så salt her blir det her mer over vann. Det er jo spesielt salt her i middelhavet.