Bali guide og reiserute

Det er flere av dere som har spurt meg om tips til Bali siden vi var der i sommer. Vi hadde vår bryllupsreise til denne spennende destinasjon og har derfor masse å anbefale! Her kommer min Bali guide og reiserute.

Sanur

Vår reise startet i Sanur. Her vil jeg anbefale å ta så mange behandlinger du ønsker for prisene er de laveste vi noen gang har sett. Ta manikyr, massasje og virkelig plei deg selv. Anbefaler sterkt å spise på White House Sanur, bestill småretter og mange forskjellige juicer! Utrolig koselig liten restaurant med livemusikk og himmelsk mat. Vi bodde på The Oasis Lagoon Sanur .

Nusa Penida

Lei dere scootere og utforsk denne utrolig vakre øya. Her kommer en liste over steder vi strekt anbefaler! 

Kelingking beach er den fineste plassen jeg vet om! Det er et must å klarte ned til stranden (tar ca 30-40 min hver vei). Når du kommer ned føles det som du har kommet til himmelen! Ps: det er aper der nede. 

Angel’s Billabong har den verste veien jeg noen gang har kjørt på, men så verdt det. Det er gøy, men man kan også ta bil fra hotellene. Her bør man ta med badetøy og bade i det naturlige bassenget og ta runden rundt krateret. 

Peguyangan Waterfall ligger nede ved et tempel og man må gå ned utallige trapper langs fjellsiden for å komme helt ned til vannet. Gå helt til enden forbi tempelet og klarte forsiktig ned til den lille fossen og det naturlige bassenget. Veldig spesielt! 

Atuh beach er også en av de fineste plassene jeg har vært på. Gå ned på begge sider av fjelltoppen og se de fantastiske strendene og se den utrolig utsikten! 

Rumah Pohon “Tree House” som ligger på motsatt side (fem min med scooter) bør også oppleves. Igjen fantastisk utsikt og veldig kule trehytter. 

Vi bodde på Bintang Bungalows under hele oppholdet og det er kjempefint der med bad som er under åpen himmel. Fint uteområde med deilig basseng.

Ubud

Ubud Monkey forest anbefales, men vær veldig obs på apene her! Anbefaler ikke å gå med “spennende” klær eller vesker du er glad i. 

Folk pool & gardens hadde nok ikke den beste maten, men er en utrolig kul plass! Ta deg en drink eller to mens du bader i svømmebassenget!  Hujan Locale derimot hadde veldig god mat! Anbefaler også å spise kokos-iskrem fra en av isbutikkene rundt hjørnet til dessert! 

Tegalang riceterrace er et must når du er i Ubud. Her bør du dra tidlig på morgenen hvis du vil oppleve plassen uten masse turister. Veldig fin plass med mye spennende i nærheten. Bali swing drar du til etterpå og her må du også være tidlig ute for å unngå lange køer. Betal deg inn og prøv så mange husker du vil og ta bilder inni vakre “fuglereir”.

Jeg husker ikke firmaet, men vi dro videre og raftet i området her etterpå. Og det var utrolig gøy og nydelig natur langs elven! Jungle fish Bali er også en plass jeg vil anbefale hvis det er fint vær og man vil bruke noen timer i bassenget og nyte litt luksus. Fin plass for litt mat eller noe å drikke etter at man har gått Campuhan Ridge Walk.

Gili Meno

Hvis du vil på en av Gili øyene så dra hit, det er en fin og rolig øy som er perfekt for snorkling! Vi bodde på Avia villa resort, en av de fineste plassene vi bodde på. Med privat villa med eget lite basseng. Det var digg! Her hadde vi også besøk av noen søte små dyr. En liten mus som ville se film med oss og en minifrosk som ville dusje med meg hehe.

Canggu / Seminyak

Var såvidt innom disse plassene, men i Canggu vil jeg anbefale å dra på markedet. Mye fine smykker der! Også er det mange kule spiseplasser som Café organic, Milk and Madu, Nalu Bowls, Watercress eller The Loft (flere av disse er kjeder og er å finne i flere byer). Anbefaler også å dra på det prisbelønnede spaet Spring Spa (så avslappende og fin plass). I Seminyak var vi enda kortere så der spiste vi egentlig bare på Kynd Community som er et absolutt must hvis du vil ha lekker sunn mat! Vi rakk dessverre ikke Coffee Cartel, men pass på at du gjør det! Instagrammable places for å si det sånn <3

Uluwatu

Dette var også et av de fineste og mest spennende områdene i Bali. Det ligger i sør og har noen av de mest fantastiske strendene! Her er det mye å oppleve så sett av noen dager her.

Uluwatu temple er et sted man bør dra til og jeg anbefaler at man får med seg Kekac and fire dance. Obs ikke gå med løse gjenstander – apene tar alt!

Her bodde vi på Hideaway Villas – kan anbefale det hvis dere vil ha god plass, ha eget basseng og bo et stille sted.
Omnia er en av de kuleste day-klubbene som er i området. Her anbefaler jeg å sette av noen timer, ta med badetøy, spis middag og dans til de mange kjente stjernene som spiller der. 


Sundays beach club er også on the top of the list over ting å gjøre her. En helt fantastisk day club med nydelig strand, god mat og drinker (anbefaler pizzaene). Her er det også masse strandreker som paddleboard, kajakk og snorklingutstyr man kan låne. 


Balangan beach var det første stedet jeg har prøvd surfing og det var jo helt sinnsykt gøy! Virket som en bra plass å gjøre det på. Også vil jeg anbefale å gå helt til enden av stranden, der er det veldig fint og ligge å plaske i vannet.
The Edge er også en must-must visit når du er i Bali. Absolutt en av mine favoritt day clubber med fantastisk utsikt, deilig mat og drikke (igjen anbefaler pizzaene + fish tacos) og et basseng som er helt rått. Derav navnet The Edge for bassenget henger litt ut på kanten og der kan man i tillegg se gjennom bunnen! Så kul plass!
Skal du til Uluwatu beach for å se på surferene så bør du ta en tur innom The Find, en veldig kul butikk som ligger på vei til strandområdet. 


Den siste plassen vi besøkte som jeg vil anbefale er Rock Bar. Ikke noe god snacks der (anbefaler ikke), men gode drinker og ikke minst fin utsikt! Sett av god tid og dra til Tegal Wangi beach først. Det gjorde vi og det er virkelig en perle man bør besøke for å bade i de små naturlige mini-bassengene og nyte utsikten.

Jeg har prøvd å korte ned og anbefale dere ting vi selv har opplevd som ga oss en fin opplevelse. En siste anbefaling er å skaffe denne boka enten som e-bok eller i papirversjon. Den gir deg rabatter og masse tips til kule plasser!

Leave a Comment