Amalfi som gir navnet til den kjente kysten

Amalfi med kirken på UNESCO’s world heritage liste. Denne vakre byen som ligger i provinsen av Salerno som har gitt navnet til den kjente Amalfikysten her i Italia. En søt liten by med trange gater og ingen biltrafikk innenfor kjernen. Med den fantastiske kirken i sentrum og kysten på nedsiden.

Vi var ikke her så lenge så det er absolutt et sted jeg vil tilbake til å se mer på. Det var så søte restauranter og det var mange steder vi ikke rakk å utforske. Det er ganske mye turister her, som det e ri hele Italia. Men noen steder var det litt “heavy”. Så sånn sett er det andre steder jeg liker bedre. Hvor det har en litt roligere atmosfære. Men noe som er ekstra fint, er når man ankommer byen og kjører ut av den, så ser man den kjente bebyggelsen lagvis bortover. Det skapes et nydelig bilde som gjenkjenner denne plassen så godt. Legg merke til hvordan de bygger tett, tett inntil fjellveggene!

Vi var i Amalfi en dag og utover mot kvelden, så vi fikk med oss den fine solnedgangen og den fargede himmelen som bredte seg over byen etterpå. Øyvind fant den perfekte plassen og se det fra. Det går mange “smug” her som er gatene som leder til de forskjellige boligene. Følg en av de som videre leder deg bakover mot kirken. Oppå platået der ser man over helt byen ut mot havet. Det jeg synes var best med Amalfi var å utforske kirken som var utrolig vakker, se utsikten og solnedgangen fra det supre stedet Øyvind fant og titte innom de små butikkene. Best var solnedgangen og utsiktsplassen. Dere kan se under hvorfor dette gjorde så mye inntrykk. 

Se de vakre fargene! Utrolig vakker utsikt.