24 timer i Roma

I løpet av tiden vi har vært i Roma har vi rukket å sett utrolig mye på kort tid. Med våre 24 timer i den storslåtte storbyen har vi vært rundt omkring i kriker og kroker og gått ca 30 000 skritt. Så her kommer et lite bildedryss fra vakre og romantiske Roma <3

Bildene over er fra fine Piazza del Popolo som ligger i gåavstand fra Vatikanet og St. Peters kirken. Vi så den på turen vår kvelden før og holder av å se den igjen på dagtid neste gang vi kommer til Roma. Piazza del Popolo er i hvert fall en nydelig plass å se seg om, ta et bilde ved fontenen også etterpå spasere oppover trappen hvor man får super utsikt over hele området. Deretter er det fint å gå bortover mot “The Spanish Steps”. Der kan man gå innom kirken på toppen (anbefaler det) og ned trappene for så og se på fontenen i bunn.

Også er jo et av mitt absolutte favorittsted i Roma, Fontana di Trevi. Vi gikk gjennom byen fra de spanske trappene og videre bortover, hvor det forresten flommet av tursister. Jeg elsker de fine skulpturene, romantikken, det turkislignende vannet og atmosfæren rundt den. Kast en mynt og ønsk deg noe. Det var så fullt av turister her at vi ble ikke så veldig lenge, men fikk tatt ett par fine polaridbilder som en selger tok ved fontenen. Skal vise det senere <3 De ble så fine!

Etter det gikk vi videre rundt om i byen på vei mot Forum og Colosseum. Der er det mye fint å se på, men pass godt på tingene dine her for det er mange pickpockets. Vi tok en tur inn på Colosseum med audioguider som jeg absolutt vil anbefale. Veldig spennende å høre om hvordan det var der før og se ruinen som står igjen.

Etter å ha vært der og kikket rundt avsluttet vi dagen i den fine gamlebyen Trastevere som har et yrende liv om kvelden med utallige fine små spisesteder. Etter det gikk vi tilbake til hotellet for å laste tingene våre ombord i bilen og dra til neste destinasjon.